Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Digitaal Dapper: Mannen en de kunst van virtuele verjonging

Digitally Daring: Men and the Art of Virtual Rejuvenation - Mr. Adam Skincare
Column

Digitaal Dapper: Mannen en de kunst van virtuele verjonging

Ik opende vanmorgen mijn Mr. Adam instagram en het viel mij op dat steeds meer mannen die zich profileren op Instagram, een filtertje niet schuwen. In een tijd waarin nu ook mannen de digitale wereld betreden met filters en bewerkte foto’s, realiseerde ik me dat het hoog tijd is om een gesprek te starten over wat ik noem ‘Digitaal Dapper’. Als founder van een schoonheidssalon voor mannen, wil ik jullie meenemen in een wereld waarin we niet enkel in bits en bytes leven, maar waar de echte wereld onze speeltuin is.

Digitale verjonging lijkt tegenwoordig net zo normaal als een kop koffie in de ochtend. Maar ik vraag me af: leven we echt in de digitale wereld, of vergeten we soms dat de echte wereld om ons heen ook aandacht verdient? Als mijn man thuiskomt van de autowasstraat, vraag ik me af: zorgen mannen ook voor hun belangrijkste ‘motor’, hun huid? Die van mij (na wat aandringen) inmiddels wel. Mannen besteden aandacht aan een mooi pak, maken regelmatig een uitstapje naar de kapper, maar hoeveel aandacht besteden ze aan datgene wat mensen als eerste zien: hun huid?

Ik herinner me een nieuwe klant vorige week die na een gezichtsbehandeling voor de spiegel stond en verbaasd uitriep: ‘Ik wist niet dat mijn huid er zo goed uit kon zien!’ Het was een moment van zelfontdekking, een beetje zoals het moment waarop je voor het eerst een perfecte swing maakt op de golfbaan. In de echte wereld, waar winterbanden, warmere kleding en een nieuwe winterjas op het verlanglijstje staan, vraag ik me af: wat onderneemt de moderne man voor zijn huid om die te beschermen tegen het gure weer dat eraan komt? Zouden we niet net zo veel zorg moeten dragen voor onze huid als voor onze geliefde auto?

De winter komt eraan, en terwijl mannen denken aan de praktische zaken, roep ik op om ook de huid niet te vergeten. Net zoals je je auto voorbereidt op winterse omstandigheden, verdient je huid ook een beschermende laag. En het gaat niet enkel om de buitenkant; een gezonde huid reflecteert ook hoe we ons van binnen voelen. 

Het is fascinerend hoe snel technologie evolueert. Mannen, echter, mogen hun eigen welzijn niet vergeten in deze snelle digitale race. De huid, net als elk ander orgaan, heeft constante zorg en aandacht nodig om op zijn best te functioneren. Laten we stoppen met het verjongen van onszelf met digitale trucjes en in plaats daarvan de kunst van het "Digitaal Verjongen" ontdekken in de echte wereld.

Kom langs bij Mr. Adam, niet voor filters, maar voor een huidanalyse en een behandeling die je huid doet stralen als een winterse ochtendzon. Dus mannen, laten we dapper zijn en voor onze huid zorgen in de wereld waar het echt telt.